fbpx
  Login
#1 WordPress хостинг

#1 WordPress хостинг

WordPress хостинг пакетите се наменети за портали со посетеност од над 100 000 посети месечно. Серверите на кои ги хостираме овие портали се специјално дизајнирани за оваа намена. Користиме SSD дискови, максимална процесорска моќ како и cPANEL кориснички панел. Наш предлог е да побарате 7 дневен тест период во кој ќе се уверите зошто сме најдобри. Ние ќе се потрудиме да ги имате најдобрите услови бидејќи сме #1 хостинг компанија во Македонија.

Што представува Бекап? (backup)

Што представува Бекап? (backup)

Во информатичката технологија, резервна копија или резервна копија на податоци е копија на компјутерски податоци земени и зачувани на друго место, така што може да се користи за обновување на оригиналот по настан за загуба на податоци. Глаголската форма, повикувајќи се на процесот на тоа, е „резервна копија“, додека именката и придавката се „резервни“. Резервните копии можат да се користат за враќање на податоците по нејзиното губење од бришење на податоци или корупција или за враќање на податоците од порано време. Резервните копии обезбедуваат едноставна форма за обновување на катастрофа; меѓутоа, не сите резервни системи можат да го реконструираат компјутерскиот систем или друга сложена конфигурација, како што се компјутерски кластер, сервер за активни директориуми или сервер на бази на податоци.

Резервен систем содржи најмалку една копија на сите податоци што се сметаат за вредни заштеда. Барањата за складирање на податоци можат да бидат големи. Може да се користи модел за складирање на информации за да се обезбеди структура на ова складирање. Постојат различни типови уреди за складирање на податоци што се користат за копирање на копирање на податоци што веќе се наоѓаат во средно складирање на архивите со датотеки. Исто така, постојат различни начини на кои можат да се уредат овие уреди за да обезбедат географска дисперзија, безбедност на податоците и преносливост.

Податоците се избираат, вадат и манипулираат за чување. Процесот може да вклучува методи за справување со податоци во живо, вклучително и отворени датотеки, како и компресија, криптирање и де-дуплирање. Дополнителни техники се применуваат за резервна копија на клиент-сервер на претпријатието. Резервните шеми може да вклучуваат суви патеки што ја потврдуваат веродостојноста на податоците за кои се копираат. Постојат ограничувања и човечки фактори кои се вклучени во која било резервна шема.

Веб-страницата е заразена со вирус – што да прави и како да се провери?

Веб-страницата е заразена со вирус – што да прави и како да се провери?

Не сите сопственици на сајтови се професионални програмери. Многумина ги користат моторите и наредуваат развој на ресурси.Порано или подоцна, мора да се соочите со проблеми, тие се различни. Инфестацијата на сајтови со вирус не е толку ретка слика, вреди да се плашиш од ова и периодично да го скенираш местото.

Што значи тоа – страницата е заразена со вирус?

Излегува дека дури и професионалци се изгубени кога го поставиле таквото прашање.Секој знае дека компјутерот е заразен со малициозен софтвер, но како тоа се случува на веб-страниците? Еве, сè е малку поинакво, иако ако серверот е заразен (каде што се наоѓа локацијата), практично нема никаква разлика.

Што треба да направам ако некој веб-сајт е заразен со вирус?

Последиците од веб-страната што се заразени со вируси може да бидат различни, но позициите во пребарувачите дефинитивно ќе . Неопходно е да се утврди инфекцијата на местото што е можно поскоро со цел да се пронајде и отстрани штетниот код.

Пред да започнете со пребарувањето, запомнете дали сте сами инсталирале сомнителни кодови. На пример, скриптата од, која врши платени претплати, исто така важи и за вируси, бидејќи ги мами чесните посетители.