fbpx
  Login
Веб-страницата е заразена со вирус – што да прави и како да се провери?

Веб-страницата е заразена со вирус – што да прави и како да се провери?

Не сите сопственици на сајтови се професионални програмери. Многумина ги користат моторите и наредуваат развој на ресурси.Порано или подоцна, мора да се соочите со проблеми, тие се различни. Инфестацијата на сајтови со вирус не е толку ретка слика, вреди да се плашиш од ова и периодично да го скенираш местото.

Што значи тоа – страницата е заразена со вирус?

Излегува дека дури и професионалци се изгубени кога го поставиле таквото прашање.Секој знае дека компјутерот е заразен со малициозен софтвер, но како тоа се случува на веб-страниците? Еве, сè е малку поинакво, иако ако серверот е заразен (каде што се наоѓа локацијата), практично нема никаква разлика.

Што треба да направам ако некој веб-сајт е заразен со вирус?

Последиците од веб-страната што се заразени со вируси може да бидат различни, но позициите во пребарувачите дефинитивно ќе . Неопходно е да се утврди инфекцијата на местото што е можно поскоро со цел да се пронајде и отстрани штетниот код.

Пред да започнете со пребарувањето, запомнете дали сте сами инсталирале сомнителни кодови. На пример, скриптата од, која врши платени претплати, исто така важи и за вируси, бидејќи ги мами чесните посетители.